Редактор: Виолета Николаеваe-mail: кадър: БНТ, архивРусия започна да разтяга мускулите си преди

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: кадър: БНТ, архивРусия започна да разтяга мускулите си преди
Коментари Харесай

Даяна Франсис: Русия е способна на „маневра“, за да отвори „Северен поток 2“

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

кадър: Българска национална телевизия, списък

Русия стартира да разтяга мускулите си преди откриването на газопровода „ Северен поток 2 “, написа колумнистката Даяна Франсис в публикация за National Interest.
Авторът на материала твърди, че откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън реши да не постанова наказания на немската компания, която експлоатира газопровода, Москва сякаш стартира да „ понижава доставките на газ през Украйна до европейските страни, да понижава запасите на газ и да покачва цените “, написа ria.ru.

" Очевидно маневрата има за цел да окаже напън върху бъдещото немско държавно управление бързо да се съгласи да пусне тръбопровода в употреба ", сподели Франсис.
Публицистът приканва да не се позволява завършването на строителството на съветския водопровод, с цел да се лиши Москва от опцията за " насила ".
Берегови уреди на територията на газоразпределителния център на газопровода „ Северен поток 2 “ в Германия - РИА Новости, 1920 година, 30.07.2021 година

Според данни от унгарската комерсиална платформа RBP обаче „ Газпром “ не е резервирал единствено спомагателни мощности за пренос на газ през Украйна за август. Като цяло на търга беше препоръчано да се резервират прекратени директни мощности за 63,7 милиона кубически метра дневно.

Седмица по -рано се организира главният търг за запазване на солидни директни потенциали на украинската GTS, а по-късно, както и в предходните месеци, съветската компания изкупи целия препоръчан размер - 15 милиона кубически метра дневно.
В края на 2019 година Русия и Украйна подписаха петгодишен директен контракт, съгласно който „ Газпром “ даде обещание да подсигурява изпомпването на 65 милиарда кубически метра газ през първата година и по 40 милиарда всеки през идващите четири. Така тази година дневният размер е почти 109 милиона кубически метра. В същото време Газпром резервира месечно спомагателни директни потенциали на украинската GTS. Като се има поради това, през юли компанията изпомпва 124 милиона кубически метра газ дневно, същият размер е плануван за август.

Газпром отговори на въпроса за преноса на газ през Украйна след 2024 година
Междувременно, заради ремонтни действия по газопровода Ямал - Европа и по Северен поток 1, доставките на газ за Европа леко са намалели и се е образувал дефицит на запаси в европейските подземни складове, което е довело до повишение на цените на Европейския пазар на газ.

„ Северен поток 2 “ е съвсем приключен газопровод от Русия до Германия с общ потенциал от 55 милиарда кубически метра годишно. Съединени американски щати интензивно се опълчват на плана, надявайки се да разпространяват своя полутечен природен газ в Европейския съюз, както и Украйна и Полша, които назовават ​​проекта политически.
На територията на немското пристанище Мукран на остров Руген - РИА Новости, 1920 година, 28.07.2021 година

Вашингтон постанова наказания четири пъти в опит да осуети строителството на газопровода, само че той е достигнал крайния си стадий. Миналата седмица Съединени американски щати и Германия реализираха съглашение: по -специално Вашингтон призна, че глобите няма да спрат плана, а Берлин даде обещание да се стреми да резервира преноса на съветски газ през Украйна.
Москва неведнъж призоваваше за преустановяване на политизирането на обстановката и обърна внимание на обстоятелството, че газопроводът е от изгода освен за Русия, само че и за Европейския съюз. Москва акцентира, че в никакъв случай не е употребила енергийни запаси като инструмент за напън. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР